Már azon is meglepődtünk, hogy szeretője van

Vágólapra másolva!
Bármilyen problémával lehetett hozzá fordulni, még a takarítókkal is közvetlen viszonyban volt az a kórházigazgató, aki a gyanú szerint egy hete savval leöntötte a szeretőjét. Bene Krisztián keresztény-konzervatív családban nőtt fel, gyermekorvosként is dolgozott.
Vágólapra másolva!

Két héttel ezelőtt Pécsen futott egy félmaratont, kedveli Müller Pétert, Douglas Adamst, Mr. Beant, a 30Y-t és Christina Aguilerát az a 43 éves férfi, aki egy héttel ezelőtt a rendőrség gyanúja szerint kirabolta és savval leöntötte volt barátnőjét Budapesten. Bene Krisztián a Budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatója.

Az egyik beosztottja szerdán azt bizonygatta az [origo]-nak, hogy felfoghatatlan számára, ami történt. "Tegnap este a tévében néztük a híreket, a lányom mondta, hogy te, anya, az nem a ti kórházatok, de én nem akartam elhinni, aztán ma reggel mondták a többiek, hogy a főigazgató úr volt a hírekben" - mesélte a kórház egyik alkalmazottja, aki az épület előtt dohányzott. Szerinte mindenkit meglepett a hír, mert az igazgatójukról általánosan úgy vélekednek, hogy jó és intelligens ember, akihez bármilyen problémával lehet fordulni. "Még a takarítókkal is közvetlen kapcsolata van" - mondta a nő, aki már azt sem gondolta volna Benéről, hogy szeretője van. "Még ha lepofozza, kilöki, belöki, nem lenne akkora a probléma, de ez a savval leöntés nagyon brutális és aljas volt, engem ez döbbentett meg leginkább" - mondta a gyanúsításról.

Szerdán reggel úgy tűnt, hogy a kórházban nincs pánikhangulat, több általunk megkérdezett dolgozó nem tudott az esetről, az egyik fiatal sebész pedig még a főigazgató nevét sem hallotta.

A rendőrség gyanúja szerint Bene március 12-én reggel lesben állva várt a szeretője lakásánál, majd miután a nő gyerekei elmentek iskolába, a házból kilépő nőt elkábította, megkínozta, a kezeit összekötözte, a derekát és a combját pedig leöntötte valamilyen savval.

Az RTL Klub információja szerint a támadás oka feltehetőleg az volt, hogy a nő komolyabb kapcsolatra vágyott, a nős férfi pedig "így próbálta meg jobb belátásra bírni", de ezt a rendőrség nem erősítette meg. A Blikk szerint viszont a két gyermekes szerető hagyta el a férfit, aki ezért vett revansot. Benét őrizetbe vették, tagadja a vádakat, a Police.hu információi szerint azonban a III. kerületi rendőrkapitányság nyomozói "kétséget kizáróan megállapították, hogy a bűncselekménnyel a sértett korábbi barátja, B. Krisztián megalapozottan gyanúsítható".

Bene Budapesten született, az egyik ismerőse szerint keresztény-konzervatív neveltetést kapott. Az általános és középiskolai évek után a Semmelweis Egyetemen tanult, de már közben elkezdett az Országos Mentőszolgálatnál dolgozni. Egy évet a kanadai McGill Egyetemen is hallgatott, évekig dolgozott kutatóként a Pharmacon nevű gyógyszerészeti cégnél, majd a Corvinuson is szerzett egy diplomát. Bene 1996-tól dolgozott a Bethesda Gyermekkórházban, 2005-től pedig az Irgalmasrendiben, amelynek fiatal kora ellenére több éve az igazgatója. A férfi emellett szakmai támogatója a Ments Életet közhasznú alapítványnak, valamint ez Egyházi Kórházak Szövetségének elnökhelyettese is.

Az ügy részleteiről megkérdeztük a III. kerületi rendőrséget, de a nyomozás érdekeire való tekintettel, nem válaszoltak a kérdéseinkre.