Nem indul vagyonvizsgálat Láng Zsolt ellen

Vágólapra másolva!
Elutasította az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke a beadványt, amely Láng Zsolt (Fidesz) parlamenti képviselő, II. kerületi polgármester vagyonvizsgálatára vonatkozott. Az indoklás szerint mivel a politikus nem 700 ezer, hanem valójában 1,2 millió forintot keres, a háza pedig még nincs kész, nincs ügy. Láng egy 100 millió forintosra becsült építkezésbe fogott bele nemrég.
Vágólapra másolva!

"A politikus részben kijavította vagyonnyilatkozatát, részben pedig a bejelentés alaptalan volt" - ezzel az indoklással utasította el Rubovszky György (KDNP), az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke a Láng Zsoltot érintő vagyonvizsgálati beadványt. A II. kerületi fideszes polgármesterről az index.hu írta, hogy összesen a százmillió forintot közelíti annak a teleknek és háznak az ára, amelyet most épít, ugyanakkor a vagyonnyilatkozatából nem derül ki, hogy pontosan hogyan tett szert ennyi pénzre.

Rubovszky György közölte: Láng Zsolt a parlament és az önkormányzat honlapjain is fellelhető adatokkal igazolta, hogy havi jövedelme - a korábbi felvetésekkel szemben - nem 700 ezer, hanem 1,2 millió forint.

A polgármester építkezésének költségeivel kapcsolatban Rubovszky úgy vélekedett: a bizottság az ingatlan-nyilvántartási adatokkal foglalkozhat, azaz akkor vizsgálható ez a tétel, ha elkészült az építmény, és bevezették a nyilvántartásba. Addig a nyilvántartásban üres telekként szereplő tételre tekinthetnek rá.

A vagyonnyilatkozatban annyi hiba volt, hogy a telek szerzésének évét nem tüntette fel, ezt a 2011-es dátumot a képviselő azóta javította - jelezte a bizottság elnöke.