Húsz család költözhet Ócsára

Vágólapra másolva!
A többség Pest megyéből jön, de nyíregyházi is van közöttük. Hatvan házra új pályázatot kell kiírni, mert a beérkezett 588 pályázat többsége nem volt megfelelő.
Vágólapra másolva!

Húsz család nyert az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogaira kiírt pályázaton, a többi hatvan ház bérlésére új pályázatot írnak ki, módosított feltételekkel - közölte a pályáztatást lebonyolító Magyar Máltai Szeretetszolgálat hétfőn az MTI-vel.

A lakópark 80 családi házának bérlésére 588 pályázat érkezett, többségük azonban nem felelt meg a kormányrendeletben meghatározott feltételeknek. A legtöbben a banki kényszerértékesítéssel kapcsolatos előírásokat nem teljesítették. Emiatt a feltételek módosítására és egy következő pályázat meghirdetésére tettek javaslatot. Ehhez módosítani kell a vonatkozó kormányrendeletet, az ezzel kapcsolatos szakmai munka már megkezdődött - írták a közleményben.

A március 25-én lezárult pályázat nyerteseit postai úton értesítik a döntésről. Az érintettek többsége Pest megyéből költözik majd Ócsára, de Nyíregyházáról, Püspökladányból és Szekszárdról is érkeznek családok. Az első körben tizenöt kétgyermekes, három háromgyermekes és két négygyermekes család foglalhatja el a szociális bérlakásokat, a lakóparkba így 47 gyermek érkezik. A szülők egy részének van munkája, másoknak közülük olyan szakmájuk (festő-mázoló, targoncás, bolti eladó) van, amellyel a főváros közelében jó eséllyel el lehet helyezkedni - fűzték hozzá.

Az 50 négyzetméteres, négytagú családoknak szánt otthonok bérleti díja az első évben havi 16 800, a 60 négyzetméteres, öttagú családoknak készült házaké 19 500, míg a legnagyobb, 70 négyzetméteres, hattagú családoknak szánt ingatlanoké 21 100 forint lesz.