Kerekesszék- és mankókölcsönzők nyílnak

Vágólapra másolva!
Várhatóan még az idén elkészül több térségi intézményközpont, ahol egyebek mellett elektromos ágyakat, kerekes székeket, mankókat tudnak majd kölcsönözni a rászorulók és hozzátartozóik - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális államtitkára hétfőn Budapesten.
Vágólapra másolva!

Soltész Miklós a zuglói Mozgásjavító Általános Iskola, Szakiskola és Kollégiumban tartott szakmai konferencián elmondta: az egymilliárd forintos, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló projekthez kötődően hat kölcsönzői pontot nyitnak az országban. Mások mellett iskolába járó, illetve kollégiumban lakó mozgássérült diákok szülei igényelhetnek segédeszközöket szünidei, otthoni használatra.

A programról Fülöp Attila, a tárca családpolitikáért felelős helyettes államtitkára korábban azt mondta, elsősorban a házi gondozásban nyújthat nagy segítséget a családtagoknak. Ha valaki átmenetileg, például egy kórházi műtét után, otthoni ápolásra szorul, a hozzátartozók nagy fizikai terhelésnek lehetnek kitéve, ha hiányoznak a megfelelő segédeszközök.

A projekt vezetője, Bartal Attila az MTI-nek korábban arról beszélt, hogy az egészségügyi és a szociális területet összekötő új intézményrendszernek köszönhetően várhatóan évente 8-10 ezer érintettnek, illetve családjuknak tudnak segítséget nyújtani. Terveik szerint az eszközöket 1-3 hónapra kölcsönzik majd ki, minimális térítési díj ellenében.