Lóhúst kerestek a magyar üzemben

Vágólapra másolva!
Rendőri biztosítással jelent meg a Nébih abban a magyar üzemben, ahonnan feltehetőleg az a lóhús származik, amelyet egy liverpooli magyar boltban találtak.
Vágólapra másolva!

Rendőri biztosítás mellett váratlanul jelent meg és kezdett ellenőrzésbe szombat hajnalban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek osztálya abban a közelebbről meg nem nevezett, magyarországi élelmiszer-előállító üzemben, amelynek a hatóság szerint köze lehet a néhány napja Angliában talált, marhahúsként címkézett lóhúshoz - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
A napilapnak Helik Ferenc, a kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője elmondta: a helyszínen a hatóság munkáját az illetékes megyei rendőr-főkapitányság közrendvédelmi osztályának munkatársai is segítették.

A múlt héten jelentette be a brit Élelmiszer-szabványügyi Hivatal (FSA), hogy gyanús magyarországi hússzállítmányt vont ki a forgalomból. Tájékoztatása szerint mintegy száz kilogrammnyi hamisan címkézett, kockázott lóhús érkezett Magyarországról és a termékből körülbelül negyven kilót adtak el Liverpoolban és Prestonban.