Vágólapra másolva!
Támogatta a Fidesz és a Jobbik Juhász Imre alkotmánybíróvá választását. Juhász Holló Andrást követheti, ha hétfőn délután megszavazza a parlament.
Vágólapra másolva!

Támogatták Juhász Imre alkotmánybíróvá választását az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának fideszes és jobbikos tagjai, szocialista, illetve független ellenzéki képviselők nem vettek részt a jelölt hétfői bizottsági meghallgatásán és a szavazáson.

Juhász Imre jogász a meghallgatásán többek között az alaptörvény védelme, valamint a történeti alkotmány, illetve az emberi jogi szemlélet hangsúlyosabb alkotmánybírósági megjelenítésének fontosságát emelte ki, szót emelt az elszakított nemzetrészek, a határon túli magyarok jogainak megóvása érdekében.

Juhász Imre több mint negyedszázada egyetemen oktatja az eljárásjogot, részt vett a 2006-os rendőri törvénysértéseket feltáró Civil Jogász Bizottság munkájában, 2008 óta a Független Rendészetei Panasztestület elnöke.

Az Alkotmánybíróságról április elején kötelező törvényi rendelkezés folytán távozik Holló András alkotmánybíró, a testület korábbi elnöke, miután betölti 70. életévét. Az új alkotmánybíró személyéről várhatóan délután szavaz a parlament.