Tasnádi nem vesztegette meg az elmeorvost

Felmentették a vesztegetés vádja alól Tasnádi Péter vállalkozót, aki a vád szerint fizetett egy számára kedvező elmeorvosi szakvéleményért.

Bűncselekmény hiányában felmentette a vesztegetés vádja alól Gaál Katalin igazságügyi orvosszakértőt, Berta József ügyvédet és Tasnádi Péter vállalkozót a Balassagyarmati Törvényszék - írta hétfői számában a Népszabadság.

A lap emlékeztetett: a vád szerint Tasnádi évekkel ezelőtt hárommillió forint kenőpénzt fizetett egyik ügyvédje, Berta József közvetítésével egy számára kedvező igazságügyi elmeorvosi szakvéleményért, amit egy Gaál Katalin által vezetett háromtagú orvoscsoport el is készített. Ebben korlátozottan beszámíthatónak találták Tasnádit, s a szakvélemény később komoly súllyal esett latba Tasnádi egyik perében. A lap szerint miután sem szakmai, sem pénzügyi oldalról semmi nem igazolta a korrupció vádját, a bíróság mindhárom vádlottat felmentette.

Tasnádi - aki különböző ügyek miatt már hozzávetőleg egy évtizedet töltött fegyintézetekben - jelenleg a 2012 elején a Fővárosi Ítélőtáblán emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt jogerősen kiszabott hétéves fegyházbüntetését tölti. A jelenleg 63 éves vállalkozó várhatóan néhány év múlva szabadulhat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK