Pintér senkit sem von felelősségre

Vágólapra másolva!
A belügyminiszter a jelentésében nem javasol sem személyi, sem szervezeti felelősségre vonást a március 14-15-i hóhelyzet kezelése miatt.
Vágólapra másolva!

Elfogadta a kormány Pintér Sándor belügyminiszter jelentését, amely a március 14-15-i rendkívüli időjárás miatt kialakult katasztrófahelyzet tapasztalatait összegzi. Sem személyi, sem szervezeti felelősségre vonást nem javasolt a belügyminiszter a hóhelyzet kezelése miatt - írja a Magyar Nemzet a kormány szerdai ülésén részt vevő, pontosan meg nem nevezett kormányzati forrására hivatkozva.

A jelentést - amelyet a kormány szerdai ülésén fogadtak el - április 8-án tárgyalja az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága, ez után döntenek a nyilvánosságra hozataláról.

A rendkívüli időjárás miatt egyébként drasztikusan nőtt az önkormányzatok kiadása. Zalaegerszegen például az év első három hónapjában már 150 millió forintot elköltöttek hóeltakarításra, miközben a feladatra - az előző évekre alapozva - csak húszmilliót terveztek. A zalaegerszegi polgármester a lapnak azt mondta, a többletkiadások miatt a belügyminiszterhez fordul a település rendkívüli támogatásért.

Nagykanizsán 50-60 millióval kerül többe az idén a hóeltakarítás, és Miskolcon is jóval többet fordítanak téli munkákra. Hasonló a helyzet Nyíregyházán is, ahol tavaly 39,7 milliót költöttek a havazás miatti feladatok elvégzésére, míg az idei télen már 52,4 milliót fordítottak erre.