Vágólapra másolva!
Megcsúszott a meredek partoldal Kaposváron, a lezúduló föld félig betemetett egy melléképületet. Kaposkeresztúron egy családi ház udvarán szakadt be a föld, amelynek nyomán négy méter mély kráter keletkezett - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Vágólapra másolva!

Szükséglakásban kellett elszállásolni Kaposváron egy Nyugativánfa utcai ház lakóját, miután leomlott a meglazult partoldal. Kaposkeresztúron a Szabadság téren szakadt be a föld egy családi ház udvarán, a háztól egy méternyire, 3-4 méteres körben. A kaposvári tűzoltóság intézkedett a körülbelül négy méter mély kráter feltöltéséről - közölte a megyei katasztrófavédelem.

A Rinya magas vízállása miatt a térségben megelőző védelmi intézkedésekre volt szükség: az érintett polgármesterek irányításával Babócsán egy utcában négy épület védelme érdekében homokzsákokat helyeztek ki 50-70 méter hosszan. Péterhidán a víz még nem veszélyeztet épületeket, de megelőzésként mintegy 100-150 méter hosszan fél méter magas homokzsákfallal megmagasították a töltést.