Idegen mellékízű ételek az iskolai menzán

Vágólapra másolva!
A Nébih 73 gyermekmenzán vizsgálódott január óta, szinte mindenhol találtak kifogásolnivalót. Az ellenőrök kellemetlen mellékszagú, aromaszegény ételekkel találkoztak.
Vágólapra másolva!

Szinte az összes helyen talált kifogásolnivalót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), amely január 18. óta 73 gyermekmenzán vizsgálódott - olvasható a Magyar Nemzetben.

A lap csütörtöki számában a jegyzőkönyvekre hivatkozva azt írja: állott, aromaszegény, kellemetlen mellékszagot árasztó, illetve idegen mellékízű ételekkel találkoztak a hivatal szakemberei a vizsgálatokon.

A hivatal jelezte: azokon a helyeken, ahol nem megfelelő vagy átlag alatti értékelést kaptak a készételek, a későbbiekben ismételten mintát vesznek. A Nébih azt is kiemelte, hogy a vizsgálatok nem a közétkeztető cégek ellen irányulnak, közösen kell megtalálni és megszüntetni azokat az okokat, amelyek miatt a gyerekek nem szívesen fogyasztják el a menzai ebédet.

Az [origo] korábban már foglalkozott a Nébih vizsgálatával. A cikkben - a felmérés megállapításai mellett - elolvashatja az általunk megszólaltatott gyerekek véleményét is a menzákról, ha ide kattint.