Buszok pótolják a 2-es villamost a Jászainál

2013.04.05. 16:32

A budapesti Kossuth tér átépítése miatt augusztusig a Jászai Mari tér és a Kossuth tér között pótlóbuszok járnak.

Változik a 2-es villamos menetrendje Budapesten a Kossuth Lajos tér átépítése miatt hétfőtől, és a közúti közlekedésben is jelentős változások lesznek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A 2-es villamosok jövő héttől várhatóan augusztus végéig a Közvágóhíd végállomás és a Kossuth Lajos téri ideiglenes végállomás között közlekednek. A Kossuth tér és Jászai Mari tér között a 2V villamospótló busz szállítja az utasokat.

A vágányzár idején a végállomás a Széchenyi rakpartnál lesz, ennek kiépítése miatt vasárnap üzemkezdettől reggel 6 óráig, valamint 22 órától üzemzárásig a teljes vonalon pótlóbuszok közlekednek, amelyek azonban a Csarnok tér átépítése miatt nem érintik a Zsil utcai megállót, a buszok a Lónyai utca-Vámház körút útvonalon érik el a Fővám teret.

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, vagyis a 2V jelzésű villamospótlóról a 2-es villamosra vagy a 2-es villamosról a 2V jelzésű pótlóbuszra átszállásnál tehát nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jegyet kell a másik, nem a számkocka felőli végén ismét érvényesíteni.

Változások lesznek a közúti közlekedésben is. A Pesti alsó rakpart Garibaldi utcai fel- és lehajtóágát is lezárják. Az Akadémia utcán csak a Garibaldi utcáig lehet majd közlekedni. A Zoltán utca forgalmi iránya a Nádor utca és a Széchenyi rakpart között megfordul. Az Alkotmány utca tér felőli vége zsákutca lesz a Vajkay utca és a Kozma Ferenc utca vonalától. A Szalay utca nyugati végétől csak a Falk Miksa utca felé lehet továbbhaladni. A Balassi Bálint utca déli vége pedig szintén zsákutca lesz a Markó utcától.

A téren kijelölt kerékpárút a tér rekonstrukciójának megkezdésekor ideiglenesen - egy-két hétig - még használható lesz, de utána azt is lezárják a Markó utcától.