Nézőpont: Fej fej mellett Bajnai és Mesterházy

Vágólapra másolva!
A Nézőpont Intézet kutatása szerint ugyanakkora lenne a támogatottsága Bajnai Gordonnak és Mesterházy Attilának, ha valamelyikük egyedüliként képviselné az ellenzéket a 2014-es választáson.
Vágólapra másolva!

A Nézőpont Intézet Magyar Nemzetnek készített közvélemény-kutatása szerint szinte egyforma lenne a támogatottsága Mesterházy Attilának és Bajnai Gordonnak, amennyiben valamelyikük egyedül képviselné az ellenzéket kormányfőjelöltként.

A napilap számára április 2. és 5. között készített kutatás szerint a szocialista Mesterházy Attilát a megkérdezettek 17 százaléka látja alkalmasnak miniszterelnöknek, ha a Jobbikon és a Fideszen kívül ő egyedül képviselné az ellenzéket kormányfőjelöltként.

Ha az ellenzéki együttműködés Bajnai Gordon vezetésével indulna neki a választásoknak, a volt kormányfő 19 százalékos támogatottságot kapna. Egyik forgatókönyv teljesülése esetén sem tudnák azonban megközelíteni Orbán Viktor népszerűségét: a kutatás alapján a Fidesz elnökét a válaszadók 42 (ha kihívója Mesterházy), illetve 40 százalék (ha kihívója Bajnai) tartja alkalmasnak a miniszterelnökségre.

Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje ebben a háromosztatú rendszerben 11-11 százalékot kapna - ismerteti a szombati Magyar Nemzet.