Még négy évig marad a Lővérekben a Volt fesztivál

Vágólapra másolva!
2018-ban már nem a Lővérekben tartják a Volt Fesztivált, de addig minden marad a régiben. Tavaly környezetvédelmi okokból akarták betiltani a rendezvényt, de most az illetékesek megállapodtak: elég lesz négy év után költözni. A várost akkor sem hagyják el.
Vágólapra másolva!

Az idén és a következő négy évben is a soproni Lővér Kemping marad a Volt Fesztivál helyszíne. A rendezvény 2018-től költözik új helyre, de a városban marad - jelentették be a szervezők kedden.

A Lővér Kemping területe az uniós természetvédelemhez kapcsolódó Natura 2000 része, ugyanakkor a Volt és Sopron ötéves átmenetet kap a költözésig. A város és a fesztivál a 2014-ben nyíló EU-s pályázati pénzekből tudja megvalósítani az új helyszínhez szükséges infrastrukturális beruházásokat - mondta Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár. A fesztivál évente 12 millió forinttal támogatja a Fertő-Hanság Nemzeti Park működését.

A fesztivál arculatában a robotok lesznek a középpontban. A nulladik napon, július 2-án a tízéves Punnany Massif házibuliját tartják, 4-én, a hivatalos nyitónapon pedig többéves szünet után az Emil.Rulez! is fellép.

Tavaly a környezetvédelmi hatóság a madarak és a fák védelme érdekében nem adott engedélyt a fesztiválnak, mivel a fesztivál területe a Soproni Tájvédelmi Körzethez tartozik, de a tiltást utóbb visszavonták.