Vágólapra másolva!
A választásra jogosultak ötöde még nem tudja, hogy a 2014-es választáson kire fog szavazni. A bizonytalanok fele kormányváltó hangulatban van - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából.
Vágólapra másolva!

Az összes megkérdezett 32 százaléka támogatja a kormánypártokat, 22 százaléka pedig összességében az együttműködésre kész baloldalt (az MSZP-t 14 százalék, a Demokratikus Koalíciót 1 százalék, az Együtt 2014 - PM Választási Szövetséget pedig 7 százalék) - derült ki a Nézőpont Intézet 2013. április 2-5. között a Heti Válasz számára készített reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Az ellenzéki tábor második legnépszerűbb pártja továbbra is a radikális Jobbik 13 százalékos táborával, de a Lehet Más a Politika is megkerülhetetlen tényező lehet a kormányváltásra készülő szervezetek között, hiszen a korábbi belső viszályai miatti ingadozások ellenére is 5 százalékos népszerűségnek örvend a magyar felnőtt lakosság körében. A pártok népszerűsége tehát hibahatáron belüli kilengéseket követően gyakorlatilag a január végi szintre tért vissza legutóbbi közvélemény-kutatásunk eredményei szerint.

Egy most vasárnap esedékes választáson a jogosultak 52 százaléka venne részt, körükben pedig a leadott szavazatok 40 százalékát bírná a Fidesz-KDNP, 15 százalékát az MSZP, 14 százalékát a Jobbik, 9 százalékát az Együtt 2014 - PM, 5 százalékát pedig az LMP.