Vágólapra másolva!
Éppen csak új főigazgatót kapott az Országos Mentőszolgálat, az új igazgató a teljes felső vezetéssel közölte, hogy meneszti őket.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság információi szerint az Országos Mentőszolgálat új főigazgatója egyből kirúgásokkal kezdte: megbízása után két nappal valamennyi főigazgató-helyettessel és igazgatóval közölte, hogy nem tart igényt a továbbiakban a munkájukra, legalábbis a jelenlegi beosztásukban.

Az érintettekkel a következő napokban egyeztetnek arról, hogy a jövőben kinek milyen új feladatot tudnak ajánlani. Szerdán megtörtént a hivatali feladatok átadási és átvételi procedúrája is.

Szócska Miklós, az Emmi egészségügyért felelős államtitkára hétfőn egy háromperces sajtótájékoztatón jelentette be, hogy fölmenti Mártai István főigazgatót, és Burány Bélát bízza meg az Országos Mentőszolgálat vezetésével. A váltásnak nem volt egyértelmű indoklása, Szócska csak annyit mondott, hogy a mentőszolgálatnak hatékonynak, gyorsnak és mozgékonynak kell lennie, és, hogy a váltás "egyfajta sebességváltást, gyorsítást" jelent.

Mártait a sürgősségi szakemberek képzésével foglalkozó Sürgősségi Akadémia létrehozásával és megszervezésével bízta meg. Akkor az is elhangzott, hogy a vezetőváltás az Országos Mentőszolgálat betegellátási működését nem érinti, az ellátás folyamatos és zavartalan.