Feladta magát a pécsi szatír

Vágólapra másolva!
Feladta magát a rendőrségen Ny. Zoltán, akit tíz napja keres a rendőrség, mert a gyanú szerint ő támadta meg Páva Zsolt pécsi polgármester lányát.
Vágólapra másolva!

"Ny. Zoltán a mai napon 11.20 -kor feladta magát a rendőrségen. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette, gyanúsítotti kihallgatása megkezdődött" - olvasható a rövid közlemény a rendőrség honlapján.

A Pécsma.hu információi szerint a rendőrök a Magyarürögi út mellett futó Fülemüle utcában fogták le a férfit, aki nyugodtan fogadta az előállítást. Ny.-t a kihallgatása után orvosi vizsgálatra viszik majd. Állítólag a családjához ment először a Kismélyvölgy dűlőbe, és onnan hívta a rendőrséget, hogy feladja magát. Ezeket az információkat a rendőrség nem erősítette meg.

Ny. Zoltán után tizedik napja tart a hajtóvadászat, amiért a múlt pénteken hajnalban a gyanú szerint brutálisan bántalmazta a pécsi polgármester lányát. A húszéves lány védekezett, így a nemi erőszakot elkerülte, de eltört az arc- és orrcsontja is (itt és itt olvashatja a korábbi cikkeinket a témáról).

Páva Zsolt éppen azon a napon adott ki közleményt az esetről, amikor a Pécsi Törvényszék nem jogerősen tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a Bándy Kata pécsi rendőrségi pszichológussal erőszakoskodó P. Lászlót aljas indokból elkövetett emberölés és kifosztás miatt. Az ügy a Bándy-gyilkossághoz hasonlóan országos felháborodást keltett. A Baranya megyei rendőrség elfogatóparancsot adott ki Ny. ellen, a rendőrök razziákat tartottak, Komlón - ahol Ny. felnőtt - házról házra jártak, a keresésbe a Terrorelhárító Központ (TEK) is beszállt. Itt olvashatja az ügyről készített helyszíni riportunkat, amelyben többek között Ny. testvére is megszólalt.

További részletek hamarosan.