Idő előtt hazajön Brüsszelből a Fidesz EP-képviselője

Vágólapra másolva!
Nincs egy éve, hogy átvette a köztársasági elnökké választott Áder János brüsszeli mandátumát, de máris hazaköltözik a családjával Bánki Erik, a Fidesz európai parlamenti képviselője. A politikus azzal indokolta távozását, hogy ősszel be akar kapcsolódni az itthoni politikai munkába.
Vágólapra másolva!

Nem tölti ki mandátumát Brüsszelben a tavaly óta ott dolgozó, 2010-ben a Fidesz baranyai listáján országgyűlési képviselőnek választott regionális politikai igazgató, Bánki Erik. Az EP-képviselő mindezt a Mohácsi Újság.hu-nak adott interjúban közölte.

A lapnak Bánki Erik azt mondta, június végével költözik haza családjával Brüsszelből, ősszel pedig bekapcsolódok az itthoni politikai munkába. "Hiszen mint tapasztaljuk, a 2014-es választásokra a kampány már javában zajlik. Korábban kezdődött, mint amire eredetileg számítottam" - indokolta döntését a képviselő.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e már tudni, ki váltja Brüsszelben, Bánki Erik közölte: ahogy valamennyi listát állító párt, úgy a Fidesz is a választások előtt dönt majd arról, hogy milyen listával vág neki az EP-kampánynak. A kérdés tehát egyelőre nem aktuális - tette hozzá.

Azt is elmondta, még nem foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy mi lesz, ha úgy alakul, hogy 2014-től nem lesz vezető politikus, "Az eltelt 23 év alatt a teljes politikai ranglétrát végigjártam az önkormányzati képviselőtől az országgyűlési képviselőig, feltételezem, hogy a tapasztalatomra számítanak a jövőben is. Ha mégis váltanék, akkor legszívesebben sportdiplomáciával foglalkoznék. Az életem során megszerzett tapasztalataimat és kapcsolataimat örömmel fordítanám karitatív célok támogatására, de az sem kizárt, hogy visszatérnék az üzleti életbe" - mondta Bánki Erik a Mohácsi Újság.hu-nak.

Bánki Erik 2012 júniusában vette át a köztársasági elnökké választott Áder János európai parlamenti mandátumát. A politikus a Fidesz pártszervezést irányító hat regionális koordinátorának egyike.