Szentmisével ünneplik Orbán születésnapját

Vágólapra másolva!
Május 31-én Orbán Viktor 50. születésnapja alkalmából hálaadó szentmisét tartanak a Belvárosi plébániatemplomban. Az eseményt nem az egyház szervezte.
Vágólapra másolva!

Egy a Facebookon terjedő meghívó szerint május 31-én, Orbán Viktor 50. születésnapja alkalmából hálaadó szentmisét tartanak a Belvárosi plébániatemplomban - közölte kedden a Hír24.hu. A portál információját a Nagyboldogasszony-főplébánián megerősítették, de jelezték, nem ők a szervezők.

Az Fn24 úgy tudja, hogy a kezdeményezés a Magyar Hírlapban is publikáló Szentmihályi Szabó Péter nevéhez fűződik. Az egyházi előírások értelmében a hívek kérhetik, hogy a pap az általuk megnevezett személyeknek szentelje a szertartást.

Az Index.hu blogjának, a Képviselő Funkynak Orbán Viktor a kormányszóvivő útján ezt a közleményt küldte a szentmisével kapcsolatban: "Nem tudok róla, az ilyesmivel jobb megvárni az ember temetését. Semmilyen születésnapi bulit nem tartok, a feleségem megígérte, hogy meglepetésparti sem lesz. 50 évesnek lenni nem érdem, csak állapot, ezért nem is ünnepeljük."