Örökre börtönbe zárnák a csepeli kettős gyilkosság vádlottját

Vágólapra másolva!
Az ügyész súlyosbítást, a védelem felmentést, illetve új eljárást kért a csepeli kettős gyilkosság büntetőperének másodfokú tárgyalásán a Fővárosi Ítélőtáblán csütörtökön. A jogerős ítéletet várhatóan a jövő héten hirdeti ki a tábla.
Vágólapra másolva!

Az ügyész a súlyos bűncselekmény ügyében a törvény teljes szigorának alkalmazását kérte: Kun Tamás esetében tényleges életfogytiglanit, Deme Gábor esetében a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi idejének későbbre halasztását. A védelem szerint viszont kétséget kizáróan nem bizonyosodott be a vádlottak bűnössége, a terhükre rótt cselekménynek nincs indítéka, értelmes magyarázata.

A harmadrendű vádlott, az iskola volt gazdasági munkatársa - akinek az eljárás adatai szerint semmi köze nem volt a gyilkosságokhoz - sikkasztás miatt két év, négy évre felfüggesztett szabadságvesztést kapott tavaly nyáron első fokon. Azt a döntést az ügyész tudomásul vette, a védelem azonban felmentésért fellebbezett, így került az ő ügye is másodfokon a táblára. Az ítélethirdetésre várhatóan a jövő héten kerül sor.

Négy éve zajlik az ügy

A Csepelsziget Általános és Szakképző Iskolában közel négy éve lőtték le az intézményvezetőt és az igazgatóhelyettest. Az ügyészség a gyilkossággal az intézmény akkori igazgatóját, Deme Gábort, valamint a portásként és biztonsági őrként dolgozó Kun Tamást vádolta. Az ügyben 2012. június 14-én hirdetett ítéletet a Fővárosi Törvényszék. Kun Tamás elsőrendű vádlottat - emberölés és lőfegyverrel való visszaélés miatt -, legkorábban negyven év múlva szabadulhat. Deme Gábort kétrendbeli emberölésben való bűnsegédlet, sikkasztás és magánokirat-hamisítás miatt ítélték el, életfogytiglanit kapott, legkorábban harminckét év múlva szabadulhat.

Deme és Kun ügyében az egyik fő bizonyíték az volt, hogy az egyik holttest zsebében a nyomozók digitális hangrögzítőt találtak, amely felvette a kivégzésszerű gyilkosságok során elhangzottakat, így például azt is, ahogy a második áldozat könyörgött az életéért. Kun azonban a tárgyalás során váltig állította, hogy nem ő, hanem egy ismeretlen csuklyás férfi követte el a gyilkosságokat.