Elvérzett és meghalt egy ember a pécsi buszbalesetben

Vágólapra másolva!
Teherautónak ütközött egy tömött busz a 66-os úton Baranya megyében szerdán reggel. A balesetben többen megsérültek, egy ember meghalt. A Bama.hu szerint nyílt lábszártörése volt, és elvérzett.
Vágólapra másolva!

A 66-os főúton Mánfa és Pécs között egy teherautó és egy autóbusz ütközött - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A teherautó műszaki meghibásodás miatt az út szélén állt, a Pécs irányába tartó menetrend szerinti autóbusz hátulról hajtott bele - írta a Bama.hu.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Az autóbuszon negyvenen utaztak, egy ember meghalt a balesetben - olvasható a Police.hu-n. A balesetben az autóbuszon utazók közül négyen megsérültek és könnyebb sérülést szenvedett a teherautó vezetője is - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Kasza Anett azt mondta, hogy a Pannon Volán Komló és Pécs között közlekedő járatán többségében pécsi iskolákba járó diákok, illetve a megyeszékhelyre tartó dolgozók utaztak.

A balesetben a busz egyik első ülésén utazó középkorú férfi vesztette életét, a Bama.hu szerint nyílt lábszártörést szenvedett, elvérzett és elhunyt. Négy további utas könnyebben megsérült. Az ütközés következtében az út szélén éppen járművét szerelő teherautó-sofőr szintén könnyebb sérüléseket szenvedett. A busz vezetője nem sérült meg - közölte a katasztrófavédelmi szóvivő.

Buda Péter, az Országos Mentőszolgálat régiós szóvivője azt mondta, hogy két könnyebb sérültet a helyszínen láttak el a mentők, a többi sérültet kórházba szállítottak.

A 66-os számú főúton teljes útzár van, amíg a helyszínelés tart.