Tűzoltóautó karambolozott a Flórián téren

A tűzoltóság doktorszolgálatának összetört autója a Flórián tér közelében, ahol a megkülönböztető jelzését használó gépkocsi összeütközött egy személyautóval
Vágólapra másolva!
Tűzoltóautó karambolozott az Árpád híd budai hídfőjénél, a Flórián téren. A doktorszolgálat autója egy balesethez indult volna, de nekiment egy személyautónak. Hárman megsérültek. A forgalom torlódott egy ideig, de a helyszínelés befejeztével helyreállt a közlekedés.
Vágólapra másolva!

Karambolozott a tűzoltóság doktorszolgálatának autója szombaton délelőtt a Flórián tér közelében, a balesetben három ember, köztük két tűzoltó megsérült - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-t.

A tűzoltóság doktorszolgálatának összetört autója a Flórián tér közelében Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség és a tűzoltók napja alkalmából szervezett látványos gépjármű-felvonulás a III. kerületi Flórián térről indult, és néhány száz méter megtétele után a menetben haladó doktorszolgálat riasztást kapott.

A katasztrófavédelem orvosainak a XIII. kerületi Radnóti Miklós utcába, egy társasházban történt szén-monoxid-mérgezéshez kellett volna kivonulniuk, de amikor a megkülönböztető jelzését használó gépkocsi kivált a menetből, összeütközött egy másik személyautóval. A balesetben a személyautó vezetője és a doktorszolgálat két tagja könnyebben megsérült.

Az [origo] tudósítója szerint rengeteg tűzoltó állta el az utat a híd budai oldalán a Pestre vezető irányba, a nagy bejövő forgalom miatt pedig dugó alakult ki. A BKK tájékoztatása szerint 10 óra körül megszűnt a torlódás, miután befejezték a helyszínelést.

A XIII. kerületi szén-monoxid-mérgezésben senki sem sérült meg, de a társasáházat kiürítették. 25 embernek kellett elhagynia az otthonát addig, amíg átszellőztetik az épületet.