Összehúzzák a katonák nadrágszíját

Vágólapra másolva!
Takarékoskodni kell a fűtéssel, a benzinnel, a könyv- és újságvásárlással.
Vágólapra másolva!

Benkő Tibor vezérkari főnök takarékossági intézkedéseket rendelt el a közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezeteknél és a Magyar Honvédség (MH) katonai szervezeteinél - írja az MTI.

A rendelkezés szerint az alárendelt szervezetek az egyes feladatok végrehajtásánál kötelesek a helyi sajátosságok figyelembevételével takarékossági parancsot kiadni. Korlátozniuk kell, illetve lehetőség szerint minimálisra kell csökkenteniük az ajándéktárgyak, emléktárgyak, valamint az alakulatot népszerűsítő reklám- és propagandaanyagok beszerzését.

Az idei kiképzés feladatait lehetőség szerint fűtési szezonon kívül, a helyőrségi gyakorló- és lőterek fokozott igénybevételével, összehangolt végrehajtásával kell tervezni. Csökkenteni kell a továbbképzések, szakmai felkészítések számát is.

Szigorítják a gépjárművek szolgálati igénybevételét, a helyiségek fűtésekor pedig "kerülni kell a szabályozókban meghatározottaknál magasabb hőmérséklet biztosítását". A vezérkari főnök azt is előírta, hogy vizsgálják felül a nyomdai költségek, a szakkönyvek és sajtótermékek beszerzésére vonatkozó szerződéseket.