Orbán lánya is nyert a Magyar Turizmus Zrt. szakdolgozati pályázatán

Schmitt Pál köztársasági elnök a miniszterelnök lányával, Orbán Ráhellel beszélget a soproni VOLT Fesztiválon tett látogatása során.
Vágólapra másolva!
Kihirdették a győzteseket a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai szakdolgozatokat díjazó pályázatán. Az egyik nyertes a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel volt, aki a Sziget Fesztiválon szerzett tapasztalairól írt.
Vágólapra másolva!

Orbán Ráhel, a miniszterelnök legidősebb gyereke is a nyertesek között van a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai témájú szakdolgozati pályázatán - erősítette meg az [origo] értesülését a Magyar Turizmus Zrt. A cég cikkünk megjelenése után közleményt is kiadott, ebből kiderül: "az év turisztikai témájú szakdolgozata" pályázatra 12 felsőoktatási intézményből 39 pályamunka érkezett. Április 30-án két kategóriában adtak át díjakat, két pályázó pedig különdíjat kapott.

A miniszterelnök lánya az újszerű témaválasztás kategóriában nyert a Könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatának és versenyképességének elemzése - A Sziget Kulturális és Menedzser Iroda példáján keresztül című dolgozatával. A Magyar Turizmus Zrt. közleménye szerint a dolgozatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztálya és a Magyar Turizmus Zrt. munkatársaiból álló széles körű szakmai zsűri értékelte. A nyertesek az anyagi elismerés mellett könyvjutalmat kapnak. Megkérdeztük a Magyar Turizmus Zrt.-t, hogy a nyertesek mekkora összeget kaptak, a kérdésünkre későbbre ígértek választ.

Schmitt Pál a miniszterelnök lányával, Orbán Ráhellel beszélget a soproni VOLT Fesztiválon tett látogatása során 2011. június 29-én Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Magyar Turizmus Zrt. minden évben keresi a az év turisztikai témájú szakdolgozatát. A pályázaton az akkreditált hazai felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói, valamint az esti, levelező és posztgraduális képzésben, illetve a távoktatásban részt vevő hallgatók indulhattak államvizsgán eredményesen megvédett turisztikai témájú szakdolgozatukkal. A pályázatra egy-egy felsőoktatási intézmény legfeljebb három értekezést nevezhetett be, amelyből egy pályamű idegen nyelvű is lehet. A témaválasztást a Magyar Turizmus Zrt. a hallgatókra bízza, csupán egy feltétel van, hogy a dolgozat közvetlenül vagy közvetve kapcsolódjon a turisztikához.

Megkérdeztük a Corvinus Egyetemen, hogyan döntötték el, hogy Orbán Ráhel pályázatát küldjék tovább. "A sok jó közül nehéz választani, ezért ez a döntés azért mindig szubjektív" - mondta a gazdálkodástudományi intézet munkatársa az [origo]-nak. A nevezésről mindig a szakvezető dönt, a dolgozatra adott pontszámok és a tanárok véleményei, ajánlásai alapján mérlegeli, hogy melyik legyen az a három dolgozat, amit továbbküldenek a Magyar Turizmus Zrt.-nek.

Orbán Ráhel a Sziget Szervezőirodánál töltötte a nyári gyakorlatát, a Volt fesztiválon ő volt az egyik szervezője az Európa Kempingnek.