Több tízmilliót találtak egy nincstelen családnál

Vágólapra másolva!
Egy Nógrád megyei családnál tartott vagyonosodási vizsgálat során 38 millió forint eltitkolt jövedelmet talált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nógrád Megyei Igazgatósága. A család tagjai - egy kivételével - egyáltalán nem rendelkeztek adóköteles jövedelemmel, a havi bevételt a gyes, a gyed és a családi pótlék jelentette.
Vágólapra másolva!

A NAV közleményéből az derül ki, hogy a családra "állampolgárok hívták fel a NAV figyelmét", a bejelentőknek az szúrt szemet, hogy az érintettek nem dolgoznak, vélhetően nem is adóznak, mégis nagy értékű ingó- és ingatlanvagyonnal rendelkeznek.

Mint írják, a család tagjai - egy kivételével - egyáltalán nem rendelkeztek adóköteles jövedelemmel, a havi bevételt a gyes, a gyed és a családi pótlék jelentette. A dolgozó családtag a vizsgált években mindössze két hónapot töltött munkával.

A szűkös bevételek ellenére nagy értékű gépkocsit vásároltak, hiteltörlesztést fizettek, ingatlant szereztek. Adóköteles jövedelemmel nem csak a vizsgált években nem rendelkeztek, hanem az azt megelőző években sem volt bevallott jövedelmük, így adózott megtakarításuk sem.