A meglőtt nő megbocsátott a jaguárosnak

Vágólapra másolva!
A még mindig kórházban ápolt élettárs megbocsátott élettársának, M. Józsefnek, aki múlt pénteken szentendrei otthonukban több lövéssel súlyosan megsebesítette, majd autóval elmenekült, szerdán fogták el - nyilatkozta a TV2 Mokka című műsorában az emberölési kísérlettel gyanúsított férfi ügyvédje.
Vágólapra másolva!

A 49 éves férfi a lövöldözés után ismeretlen helyre távozott, napokig mintegy száz rendőr kereste, miközben arra figyelmeztették a lakosságot, hogy senki ne próbálja feltartóztatni a férfit, mert fegyver van nála. A Terrorelhárítási Központ munkatársai május elsején egy bonyhádi ház udvarában fogták el a gyanúsítottat, aki nem tanúsított ellenállást.

Élettársa már jobban van, de sajtóhírek szerint még hosszú utókezelések várnak rá. A lövöldöző ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást, előzetes letartóztatását kezdeményezték.

M. József ügyvédje a TV2 péntek reggeli műsorában azt mondta, hogy békés természetű, családszerető védence egy többnapos "szerelmi próba" kapcsán, a vita hevében lőtt rá az élettársára, majd mezítláb, szinte önkívületi állapotban beült a Jaguarjába, s céltalanul "kóborolt". Csak később fogta fel, hogy mit tett.

Nem akart megszökni, netán külföldre távozni, ezt bizonyítja, hogy ugyanabban a ruhában találtak rá, amelyben elhagyta a szentendrei házat, s legfeljebb egy benzinkúton vett szendvics és üdítőital volt nála - tette hozzá az ügyvéd.

A jogi képviselő azt állította: a férfi pár nap után maga hívta fel telefonon a hatóságot, s megadta tartózkodási helyét. Az élettársának is telefonált, aki megbocsátott neki, és hazavárja - tette hozzá.

Az ügyvéd a körülményekre, illetve a részletes beismerő vallomásra tekintettel a gyanúsítottal együtt bízik abban, hogy pénteken a bíróság nem helyezi előzetes letartóztatásba a férfit, s abban is: a nyomozó hatóság enyhíti az ügy minősítését.

A TEK illetékese - ugyanebben a műsorban - cáfolta, hogy a gyanúsított feladta magát. Úgy fogalmazott: aprólékos felderítő munka eredményeként szervezték meg és hajtották végre a bonyhádi elfogást.