Vágóval és Hellerrel is egyeztetett Mesterházy

Meghatározó értelmiségiekkel tárgyalt hétfőn Mesterházy Attila MSZP-elnök - írja a Magyar Nemzet. Az egyeztetés résztvevői baloldali összefogást szorgalmaztak a kormányváltás érdekében, és kampánystratégiáról is beszéltek.

Meghatározó liberális értelmiségiek támogatásáról tárgyalt Mesterházy Attila MSZP-elnök - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az Újlipótvárosi Klub-Galériában tartott rendezvényen megjelent Heller Ágnes filozófus, Ungvári Tamás író, Radnóti Sándor irodalomtörténész, Pikó András újságíró, Vágó István televíziós személyiség, Vörös T. Károly, a Népszabadság volt főszerkesztője, Fleck Zoltán jogszociológus, Donáth László evangélikus lelkész, volt MSZP-s országgyűlési képviselő, Vitányi Iván, a Demokratikus Koalíció politikusa és P. Szűcs Julianna, a Mozgó Világ főszerkesztője.

A lap szerint a megjelentek megállapodtak, hogy le kell váltani a jelenlegi rezsimet, de ez csak úgy sikerülhet, ha a demokratikus baloldal szereplői alkalmazkodnak egymáshoz. Beszéltek a kampánytechnikáról is, amelyben nagy szerepet szánnak az internetnek, azon belül is a Facebooknak.

Az egyeztetés egyfajta liberális nyitásként értékelhető Mesterházy Attiláék felé - olvasható a Magyar Nemzetben.