Hétfőn kezdődött meg Kaposváron a Szita Bence meggyilkolása miatt indított bírósági per. A 11 éves fiút a vád szerint korábbi nevelőanyja megbízására B. József és K. József ölte meg.

Többször is elsírta magát a bíróságon a Szita Bence megölésével vádolt egyik férfi - derült ki a Somogy megyei híreivel foglalkozó Sonline.hu tudósításából. K. József a vallomása során többször is összezavarodott, ügyvédje szerint azért, mert a tárgyalás előtt gyógyszert vett be.

K. József szerint ő 2012 októberében csak azért ment ki P. Erikával és B. Józseffel az erdőbe, hogy lefeküdjenek a nővel, szó sem volt arról, hogy meg fognak ölni valakit. K. sokként írta le, ahogy vádlott-társai a gyerekkel bántak, "nem tudom, melyik volt a nagyobb állat" - mondta. K. Állítása szerint egészen addig nem is látta Bencét, míg oda nem húzták, ahol a sírt meg kellett ásnia.

K. József részletesen beszélt a gyilkosságról is. K. szerint B. József háromszor belevágta a még élő kisfiú arcába az ásót. "Csend volt az erdőben, de értse meg ügyész úr, nem tudom elmondani, szavakkal ezt nem lehet elmondani. Aztán B. kétszer belerúgott a gyerekbe, és azt mondta: nem fogsz könnyen megdögleni, kutya! Eközben P. Erika világított, s fogta a gyerek bokáját" - mondta a férfi.

Forrás: MTI/Varga György
K. József kockás ingben, B. József melegítőben, P. Erika vajszínű pulóverben érkezett a bíróságra


"A gyerek magatehetetlen volt, de még élt. Látszott, érzi a fájdalmat. Meg lehetett volna még menteni. Aztán Jóska megunta Erika szöszmötölését, levetkőztette a gyereket, közben elküldte Erikát a kocsijához, hogy hozza a zsákot. Jóska leguggolt, és a késsel nekiállt karistolni a kisgyereket. Én közben ástam. Olyan hang jött, mint amikor a kutya elkapja a kis őzikét."

K. szerint ő később visszament, hogy kiássa a kisgyereket, és kórházba vigye, de már nem találta meg a sírját, négy nappal később pedig vallomást tett a rendőrségen, azért nem korábban, mert féltette a lányait B.-től.

B. szerint neki nincs köze a gyilkossághoz

K. József vallomása előtt B. József is vallomást tett, és tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz. Állítása szerint két héttel a fiú meggyilkolásának napja előtt ismerte meg P. Erikát, akit az utcán szólított le, és el is vitte egy kamionparkolóba, ahol szeretkeztek. Állítása szerint B. úgy ismerkedett meg K.-val, hogy utóbbi megkérte, csináljon valamit a feleségével, akivel konfliktusai vannak, vagdossa össze az arcát, vagy vigye el, és adja kurvának. P. Erika hozta össze őket, a nő, amikor hármasban voltak, és szóba került Bence, ördögnek nevezte a gyereket, és meg akarta mérgezni. B. szerint a nő a gyerek megölésére csak K.-t kérte meg, és neki is adta az arany ékszerekért kapott pénzt, 192 ezer forintot. B. szerint a gyilkosság napjának délutánján ismét találkoztak a Muskátli presszónál Toponáron, ő úgy tudta, azért jöttek össze, hogy hármasban szexeljenek.

Ebből azonban nem lett semmi, ugyanis P. Erika hozta Bencét is a Deseda-tóhoz, ahol azt mondták Bencének, elmennek egy buliba, ahol neki való csajok is lesznek. B. szerint K. a nővel és a gyerekkel elautózott, ő pedig lement a Deseda partjára. Este találkoztak újra, akkor K. ismét azt mondta, mehetnek hármasban szexelni. Amikor beült a kocsijába, feltűnően idegesnek látta P. Erikát, de nem kérdezte meg, hol a gyerek. Ekkor találkoztak hármasban a vadászokkal, akiknél fegyver is volt. B. állítása szerint megmondta a vadászoknak, hogy szexelni jöttek, de az egyik vadász felírta K. kocsijának a rendszámát, aki ezért ideges lett, és a vadászok után autózott. Ő pedig kitolta a sárból P. Erika kocsiját, ekkor kente össze magát, és ezért kellett visszamennie a hajléktalanszállóra, hogy átöltözzön.

Forrás: MTI/Varga György
B. József a rendőrök gyűrűjében

A P. Erikával folytatott telefonbeszélgetéseiről hiába volt meg a híváslista, B. állította, hogy a saját telefonjáról sohasem beszélt a nővel. Pedig a gyilkosság napján öt beszélgetést is elé tártak, szerinte viszont ez képtelenség. Folyamatosan ellentmondásokba keveredett, ha igaz lenne, amit állított, egyszerre több helyen lett volna egy időben - írja tudósításában a Sonline.hu.

P. Erika tagadja, hogy ő lenne a felbujtó

A saját szavaival mondta volna el a történteket P. Erika, de a jobb érthetőség kedvéért a bíró ismerteti inkább a vallomását. P. Erika a felbujtás tényét elismerő részt visszavonja, de szerepét a gyilkosságban elismeri.

P. állítása szerint 2012 tavaszán ismerkedett meg K.-val, akivel sokat beszélgetett a problémáiról. Később B. József leszólította, és azt mondta, hogy ő tud megoldást a problémájára. Az ominózus napon a Facebookon üzent Bencének, akivel elmentek a Corsóba, majd a Desedára, ahol megjelent B., majd a Muskátli presszóban csatlakozott hozzájuk K. József. B. azt mondta, itt az idő a problémája megoldására. Ő csak Sántoson jött rá, mire gondolt a férfi.

P. azt mondta, nem volt semmiféle felbujtás, a pénzt nem Bence megöléséért adta B.-nek, hanem hogy az újrakezdhesse az életét. P. azt állította, nem látta pontosan, mi történt az erdőben, mert az autóban ült, de amikor B. beemelte a gyereket a kocsiba, akkor már tudta, hogy Bence halott.

P. Erika azt állítja, sohasem volt szó arról, hogy hármasban szexeljenek. És hogy B. korábban sohasem látta Bencét, így nem is tudja, miért támadt az az ötlete, hogy megölje. P. azt mondta, hogy látta a magzatpózban a sírban heverő gyereket.

Régóta tervezhette a gyilkosságot P. Erika

A vád szerint a gyilkosság felbujtója a harmadrendű vádlott, P. Erika volt, aki együtt élt Szita Bence nevelőapjával, és kapcsolatuk megromlásáért a 11 éves fiút okolta. A nő 2012-ben megismerte az ügy másodrendű vádlottját, K. Józsefet, és arra kérte, hogy szerezzen be mérget. A férfi energiaitalba keverve adott 4,8 gramm szalicilsavat a gyereknek, de ő a rossz szaga miatt nem volt hajlandó meginni. K. József később egy hajléktalanszállón találkozott az ügy elsőrendű vádlottjával, B. Józseffel.

P. Erika kétszázezer forintért eladta az ékszereit, majd a pénzt átadta B. Józsefnek a gyilkosságra, a férfi még akkumulátorsavat is vásárolt a holttest felismerhetetlenné tételéhez. Október 29-én a nő magához csalta a kisfiút Kaposvárra, ahonnan egy üzletházba, a Deseda-tóhoz, majd a toponári Muskátli presszóba mentek, ahol üdítőt és chipset is vásároltak a gyereknek. Ezután azt mondták neki, hogy bulizni mennek, és az autóban palackosbort itattak vele, majd Sántos mellett behajtottak vele egy erdőbe. B. József a kocsiból kiszállva leütötte a gyereket, majd brutálisan bántalmazta, az orvos szakértő 40 szúrt sebet talált a fiú testén. Eközben a másik férfi a sírt ásta, a nő pedig zseblámpával világított. A még ekkor is életben lévő kisfiút eltemették, és a halálát végül a belélegzett föld miatti fulladás okozta. A három vádlottat a gyilkosság közben vadászok zavarták meg, ezért a gyereket kiásták, és a toponári erdőben temették el újra.