Ősrégi trafikosok kapnak csak új esélyt

Vágólapra másolva!
Csak azok a trafikosok kapnak új esélyt arra, hogy Nemzeti Dohányboltot üzemeltessenek, akik már 20 éve trafikoznak. Öt évre visszamenőleg kell napi adatokat beküldeniük.
Vágólapra másolva!

Új pályázati kiírás jelent meg a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. honlapján azoknak a kiskereskedőknek, akik korábban dohányárusítással foglalkoztak, de nem nyertek jogosultságot a koncessziós eljárásban - jelentette be Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára kedden az Országgyűlésben.

Orbán Viktor miniszterelnök május 3-án, a Kossuth Rádióban elhangzott interjúban jelentette ki, hogy "nem engedhető meg, hogy elveszítsék a megélhetésüket azok, akik eddig főállásban trafikot működtettek, de nem nyertek a dohányboltpályázaton". A kormányfő akkor azt mondta, keresi a jogi lehetőséget arra, hogy azok a trafikosok, akik eddig dohánytermék-kiskereskedelemből éltek, ne veszítsék el megélhetésüket.Lázár János május elején jelentette be, hogy újraértékelik azoknak a pályázatait, akik már régóta trafikosok, és nem nyertek.

A mostani kiírásból kiderül, hogy azok kapnak új esélyt, akik 20 éve trafikoznak, pályáztak Nemzeti Dohányboltra, és nem nyertek egy koncessziót sem. Aki új esélyt akar kapni, annak az elmúlt öt év minden adatát be kell küldenie. Az Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. nemcsak az éves beszámolókat kéri be, de öt évre visszamenőleg a napi bevételi összesítőt is.

Fónagy János a jobbikos Szilágyi György napirend előtti felszólalására reagálva közölte, hogy az új pályázati kiírással lehetőséget kapnak a korábban dohányárusítással foglalkozó családok, hogy tevékenységüket folytathassák.

Jelezte, hogy a pályázati kiírás szerdán két országos napilapban is megjelenik majd.