Nem vállalták Portik védelmét

Vágólapra másolva!
A sztárügyvédek sem vállalták Protik Tamás védelmét - írta a Blikk. Eddigi védője akkor szállt ki, amikor megkapta a Prisztás-ügy vádiratát.
Vágólapra másolva!

Kirendelt védője lehet Portik Tamásnak, három nappal büntetőpere megkezdése előtt ugyanis még nincs ügyvédje. Előző védője, Bánáti Kristóf akkor szállt ki, amikor kezébe kapta a Prisztás-gyilkosságról szóló vádiratot - írta a Blikk. A lap szerint élettársa több ügyvéddel is tárgyalt, de senki sem vállalta a nyereségvágyból előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolt Portik védelmét.

Prisztás Józsefet 1996-ban a biciklivel érkező gyilkos közvetlen közelről fejbe lőtte. A vád szerint a gyilkosságot, egy ingatlanvita miatt, Portik rendelte el.

A Blikk által idéz egy névtelen ügyészségi forrást, aki szerint az Energol volt igazgatójának ügyét védhetetlennek tartja. A jövő hétre már beidézték a koronatanút, R. Lászlót. Az ő vallomása után indult el az eljárás, és fogták el Portikot. A lap szerint Portikot kellemetlen helyzetbe hozó titkosszolgálati dokumentumok kiszivárogtatására is számítani lehet.