A nemzeti fejlesztési miniszter szerint törvényes, eredményes és érvényes volt a dohánykoncessziós pályázat, így  nincs lehetőség az érvénytelenítésére - válazolta Németh Lászlóné Mesterházy Attila MSZP elnök írásbeli kérdésére. A miniszter cáfolta, hogy a pályázati anyagokat és a pályázók listáját a jogosultakon kívül mások - például a Fidesz választókerületi elnökei - is megismerhették.

A dohánykereskedelemmel kapcsolatos pályázati anyagokat, a pályázók listáját kizárólag az arra jogosultak ismerhették meg. Azok nem kerültek jogosultatlan személyek vagy szervezetek birtokába, így a Fidesz választókerületi elnökeihez sem - válaszolta a fejlesztési miniszter az MSZP elnökének kérdésére.

Mesterházy Attila (MSZP) több írásbeli kérdést is intézett a fejlesztési tárca vezetőjéhez a trafikpályázatokkal kapcsolatban, Németh Lászlóné válaszai az Országgyűlés honlapján olvashatóak.

A miniszter a "Hogyan került a Fidesz választókerületi elnökeihez a pályázók listája?" című kérdésre adott válaszában kifejtette: a pályázatok elbírálása a dohánytermékek kiskereskedelméről, valamint a koncesszióról szóló törvényeknek megfelelően zajlott. 

A pályázatokat az arra illetékes és feljogosított személyek a hivatkozott törvényekben és a pályázati kiírásban foglaltak szerinti törvényes eljárásban, a koncessziós pályázatok elbírálásánál elvárható szakértelemmel és az adatvédelmi szempontok érvényre juttatásával bírálták el.

Válaszában olvasható az is: a pályázók adatait - sem településekre lebontott részletekben, sem egyéb formában - nem adták át illetéktelen személyek részére.

A miniszter közölte azt is: tekintettel arra, hogy a pályázat kiírása és elbírálása - törvényes keretek között, a vonatkozó jogszabályoknak és a pályázati kiírásnak megfelelően - az első körben érvényesen és eredményesen lezajlott, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt.-vel szemben nem indult vizsgálat, és annak kezdeményezése továbbra sem indokolt.Németh Lászlóné a szocialista pártelnök, országgyűlési képviselő egy másik kérdésére adott válaszában azt írta: a pályázat törvényes, eredményes és érvényes volt, így érvénytelenítésére nincs lehetőség.

Mesterházy Attila azután fordult a miniszterhez, hogy a hvg.hu közölte: birtokába került egy hangfelvétel, amelyen az hallható, ahogy a szekszárdi fideszes önkormányzati képviselők a trafikra pályázókról egyeztetnek.

A trafikpályázatokkal kapcsolatos korábbi cikkeinket itt olvashatja.