Tarlós tagadja, hogy az Újszínházat ígérték Alföldinek

Vágólapra másolva!
Nem igaz, hogy a főváros azzal kereste meg tavaly év végén Alföldi Róbertet, hogy vegye át a Dörner György által vezetett Újszínházat - állította Tarlós István főpolgármester csütörtök este a Klubrádióban.  A főpolgármester szerint személyesen soha semmit nem ígért Alföldinek, csak egy helyettese beszélt a színházigazgatóval, de ő sem az Újszínházról.
Vágólapra másolva!

Tarlós István állítása szerint nem tudott róla, hogy tárgyalások folytak volna a főváros és a Nemzeti Színház éléről a június végén távozó Alföldi Róbert között arról, hogy az éved végén az igazgató vegye át az Újszínház vezetését - közölte a főpolgármester a Klubrádióban.

Tarlós István a műsorvezető kérdésére azt mondta: soha nem beszélt egy szót sem Alföldi Róberttel. "Alföldi Róbertnek soha semmit nem ígértem és nem is akartam volna ígérni, a legkevésbé azt, hogy az Új Színházat vezesse" - mondta a főpolgármester.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nemzeti Színház igazgatója a Főpolgármesteri Hivatalnak írt csütörtöki közleményében beszélt arról, hogy 2012 végén a főváros kulturális vezetése tárgyalásokat folytatott vele arról, hogy a Nemzeti Színház után vegye át az Újszínház vezetését, mivel a főváros is úgy ítéli meg, hogy a színház új vezetése nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezen szándékától a főváros kulturális vezetése később elállt - tette hozzá Alföldi. A levélváltást egyébként az váltotta ki az igazgató és a főváros között, hogy a Főpolgármesteri Hivatal szerdán a Nemzeti 2009-es nézőszám-csökkenéséhez hasonlította a 2012 óta Dörner György által vezett, nézői harminc százalékát elvesztő Újszínház látogatottságának csökkenését.

A nemzeti igazgatójának kijelentései miatt Tarlós István állítása szerint utánanézetett a dolognak, és kiderült, hogy Csomós István kultúráért felelős főpolgármester-helyettes kétszer is találkozott Alföldivel, de a főpolgármester állítása szerint "ezek nem tárgyalások voltak, csak megbeszélések".

A megbeszéléseken Tarlós szerint elhangzott, hogy egy befektető megvette volna Alföldiéknek a Tivolit, illetve később a Vörösmarty mozi is szóba került játszóhelyként, de aztán a főpolgármester szerint "az érdeklődés megszűnt".