Fegyveres rablókat fogtak el Budapesten

Vágólapra másolva!
Három férfit kapott el a rendőrség, akik a gyanú szerint egy III. kerületi számítástechnikai boltot fegyverrel raboltak ki május 15-én.
Vágólapra másolva!

A rendőrség három férfit vett őrizetbe, akik feltehetően fegyverrel raboltak ki egy számítástechnikai boltot Budapest III. kerületében - írta a rendőrség szombaton a honlapján. A gyanúsítottak május 15-én délelőtt a III. kerületi Pünkösdfürdő utcában színlelt vásárlási szándékkal bementek egy informatikai cég irodájába. Ezután az ott tartózkodó tulajdonost és két alkalmazottját feltehetően fegyverrel megfenyegették és megkötözték, majd számítástechnikai eszközöket tulajdonítottak el.

A közlemény szerint a bűncselekmény elkövetése során lövés, személyi sérülés nem történt. A bejelentett kár mintegy 6 millió forint. A három férfit pénteken fogták el a rendőrök. Az elkövetőknél tartott házkutatások során az eltulajdonított nagyértékű számítástechnikai eszközök maradéktalanul előkerültek. A három férfival szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásukra.