680 ezer munkahelyet védett meg a Fidesz

Vágólapra másolva!
Az első negyedéves adatok alapján eddig 680 ezer munkavállaló foglalkoztatását segítette a munkahelyvédelmi akció - közölte vasárnap Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője. Főleg az 55 év feletti munkavállalók vesznek részt a programban, amely adó- és járulékkedvezményeket biztosít a munkaadók számára.
Vágólapra másolva!

Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő emlékeztetett rá, hogy a programot a munkaerőpiacon hátrányos, veszélyeztetett helyzetben lévő öt társadalmi csoport számára indította a kormány. Ők a kisgyermeket nevelő édesanyák, az 55 év felettiek, a 25 év alattiak, a tartósan munkanélküliek és a szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatottak. Az első negyedéves adatok alapján eddig 680 ezer munkavállaló foglalkoztatását segítette a munkahelyvédelmi akció - közölte Selmeczi.

Az év első három hónapjában a programban résztvevők több mint fele 55 év feletti munkavállaló volt, harmada pedig olyan alacsony iskolázottságú munkavállaló, aki szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozik. Emellett több mint 100 ezer pályakezdő, 25 ezer kisgyermekes édesanya és 4 ezer tartósan álláskereső munkahelyét is védi a program - ismertette Selmeczi Gabriella.

A kormánypárti politikus felidézi: a munkahelyvédelmi akció ezeknek a csoportoknak a foglalkoztatásához jelentős adó- és járulékkedvezményeket biztosít a munkaadók számára.