Előzetesben maradnak az agárdi szülők

Július közepéig előzetesben maradnak a halálra éheztetett agárdi kisgyerek szülei. A pár még áprilisban került előzetesbe, miután másfél éves gyerekük éhen halt.

Két hónappal, július 19-ig meghosszabbították a halálra éheztetett agárdi gyermek szüleinek előzetes letartóztatását - közölte a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője szerdán.

A Székesfehérvári Járásbíróság április 19-én helyezte harminc napra előzetes letartóztatásba a gyermek anyját és apját. Különböző időpontban tartott meghallgatásukon a főügyészség indítványozta a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított szülők előzetes letartóztatását. Ezt a járásbíróság mindkettejük esetében indokoltnak találta a szökés és elrejtőzés veszélye miatt.

A gyermek szüleit gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség. A gyanú szerint a kisgyerek halálához krónikus alultápláltság vezetett. A halál oka a keringés összeomlása volt, amit fehérjehiányos állapot és kiszáradás okozott.

A főügyészségi szóvivő elmondta még, hogy a nyomozás során a gyermek gondozásával, ellátásával kapcsolatban minden körülményt vizsgálnak, és további felelősséget is megállapíthatnak, ha a bizonyítékok ezt alátámasztják.

A másfél éves gyermek azért halt meg Agárdon, mert hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni. Az április 14-én kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. Félévesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél. A vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították.

KAPCSOLÓDÓ CIKK