Három fideszes képviselő nemmel szavazott, egy tartózkodott kedden, amikor a parlament elfogadta a trafiktörvény módosítását. Szerdán ketten azt mondták, valójában támogatják a módosítást.

Tévedésből szavazott nemmel kedden a parlamentben a trafiktörvény módosítására a fideszes László Tamás és frakciótársa, Pesti Imre; a két képviselő ezt szerdán tudatta az MTI-vel. Pesti Imre azt közölte: tévedésből szavazott a trafiktörvény-módosítás ellen. Mint fogalmazott, "magam is a Fidesz-frakció álláspontját támogatom, és nem értek egyet a baloldal által hangoztatott kritikákkal".

Hozzá hasonlóan László Tamás is arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szavazás során tévesen nyomta meg a nem gombot. "A törvénymódosítás szellemiségével egyet értek, ebből csak az ellenzék csinál ügyet. Számomra az egészségügyi szempontok a legfontosabbak" - közölte a fideszes politikus.

A trafiktörvény módosításával a parlament kedden tízszázalékos garantált árrést biztosított a dohánytermék-kiskereskedőknek, és tovább bővítette a trafikokban árusítható termékek körét. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János és más fideszes képviselők javaslatát 222 igen szavazattal, 81 ellenében és egy tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés. A Fidesz- és a KDNP-frakció igennel szavazott, három fideszes politikus - László Tamás és Pesti Imre mellett Ángyán József - azonban nemmel, párttársuk, Bencsik János pedig tartózkodott. Az ellenzéki frakciók és a független képviselők - a Fideszből nemrégiben távozó Balogh József kivételével - nemmel voksoltak.