A titkosszolgálathoz fordul Őszöd állítólagos tanúja

Vágólapra másolva!
Az őszödi beszéd kiszivárogtatásának állítólagos tanúja, Szabó Bálint pénteken sajtótájékoztatót tartott, hogy elmondja, fenntartja az állításait.
Vágólapra másolva!

A Heti Válasz eheti számában közölt interjút Szabó Bálinttal, aki lényegében azt állította, hogy a Bolíviában meggyilkolt Rózsa-Flores Eduardo és vezető szocialista politikusok felelősek az őszödi beszéd kiszivárogtatásáért. Szabó azt állította, hogy 2006 májusában Rózsa-Flores Euardo Titó nevű kutyájára vigyázott éppen, amíg a látogatóba érkező szocialisták - "Katalin, Imre és Ferenc" - lejátszották Eduardónak a felvételt, amely Gyurcsány 2006 májusában elmondott balatonőszödi beszédéről készült.

Később viszont kiderült, hogy Rózsa-Flores Eduardo már 2004-ben, tehát az állítólagos találkozó alkalma előtt két évvel eladta Eötvös utcai lakását és Szurdokpüspökibe költözött, Tito pedig 2006-ban már nem is élt. Szabó - aki legutóbb a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció szóvivője volt - nem először állt a nyilvánosság elé fura történetekkel, eseményekben bővelkedő politikai karrierjéről itt olvashat bővebben.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Szabó Bálint

Szabó a sajtótájékoztatón azt mondta, a Heti Válasz az eseményeket korrektül írta le, és nem hitte volna, hogy ez az ügy ekkora felbolydulást kelt nem csak a riválisainál, hanem a baloldali pártokban is. Az állításait fenntartotta. Szerinte nincs ellentmondás az ingatlan tulajdoni lapja és a találkozó között, mert "attól, hogy eladta a lakást, még volt bejárása az ingatlanba". Újságírói kérdésre felidézte a lakás egyes részleteit is. Például a konyha jobbra nyílt, ahol egy félig kész konyhabútor volt.

Azt is mondta, hogy hétfőn ügyvédje segítségével a magyar titkosszolgálatokhoz fog fordulni, és arra szeretné kérni az illetékeseket, adják oda neki az őszödi-beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatos, rá vonatkozó, államérdeket nem sértő információkat, ugyanis biztos benne, hogy a titkosszolgálatnál vannak ilyenek.

Belengette azt is, hogy "a megfelelő időben" a nála levő bizonyítékokat is nyilvánosságra fogja hozni az állítólagos találkozóról Rózsa-Flores lakásán. Azt is állította, hogy tanúkkal tudja igazolni, hogy a találkozó megtörtént.

Szabó szerint Eduardo Rózsa-Floresen kívül öt szocialista és három fideszes vezető politikus érintett a beszéd kiszivárogtatásában. Az [origo] kérdésére Szabó nem akarta megnevezni a fideszes politikusokat, csak annyit árult el, hogy "Eduardo egy észak-magyarországi fideszes vezetőnek adta oda a felvételt."