Agyonlőttek egy férfit Szolnokon

Vágólapra másolva!
Egy vállalkozót agyonlőttek, a felesége meg tudott menekülni Szolnokon. Az elkövetőt a TEK is keresi.
Vágólapra másolva!

Agyonlőttek egy férfit Szolnokon, a Hunyadi úton - írja a Szoljon.hu helyi hírportál. A lap beszámolója szerint egy ismert vállalkozót gyilkolt meg a saját otthonában egy férfi, miután autóvásárlás ürügyén bejutott a családi házba.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a hírt, és közölte, hogy a gyilkossággal T. Istvánt gyanúsítják. "A szolnoki férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2013. május 27-én 9 óra után megjelent egy szolnoki, a Hunyadi úton található családi házban, ahol feltehetően lőfegyverrel megölte az otthon tartózkodó 52 éves férfit. A bűncselekményt követően a helyszínről egy robogóval elmenekült" - írják közleményükben.

A Terrorelhárítási Központ, valamint kommandósok bevonásával jelenleg is több tucat rendőr keresi a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 50 év körüli, 160 centiméter magas, köpcös testalkatú, göndör, lenőtt hajú, borostás arcú férfit, aki polgárőr volt.

Az MTI helyszíni információk alapján úgy tudja, hogy a bűncselekmény áldozata egy helyi vállalkozó, aki üzleti ügyben hétfő délelőtt 9 órára várta ismerősét. Meg is érkezett, de megpróbálta leütni a tulajdonos feleségét. Az asszony kiugrott az ablakon, és átszaladt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közeli épületébe, ahonnan a biztonsági őr értesítette a rendőrséget. A feltételezett elkövető Fácán utcai ingatlanának környéket lezárták.

A vállalkozó felesége könnyű sérüléseket szenvedett a támadás során. Jelenleg kórházban ápolják, elzárkózik a nyilatkozatoktól.

Az Iszolnok.hu oldalon egy szemtanú beszámolója is megjelent. Ez alapján a gyilkosság reggel 9 után történt, és a feleség véres fejjel egy közeli hivatalba menekült. A rendőrök nem sokkal ez után érkeztek a helyszínre, betörték a kaput, de már csak a megölt vállalkozót találták a helyszínen.

Rendőrök és a TEK munkatársai zárták le az utcát, ahol a gyilkosság történt Forrás: MTI/Marjai János