A kutya egész nap őrülten rohangált

szigetszentmiklós, gyilkosság, helyszínelés
Vágólapra másolva!
Szigetszentmiklóson vasárnap este majdnem egy egész családot kiirtott egy késes gyilkos. A szomszédok nem hallottak kiáltásokat, csak a kutya ugatott hangosan. A gyanúsított férfi a házban lakó harmincas nő élettársa volt, féltékenynek ismerték a környéken. Tegnap egy vonat elé ugrott, és ő is meghalt.
Vágólapra másolva!

Először a szirénázó rendőrautók megjelenése keltette fel a szomszédok figyelmét vasárnap este a Szigetszentmiklós peremén fekvő utcában. Akkor még azt hitték, hogy csak a Budapest felé vezető forgalmas úton történt baleset, de éjszaka rendőrök csengették fel őket az egyik közel lakó család után kérdezősködve. A szomszédok nem tudtak sokat mesélni a szerintük zárkózottan élő családról, és a rendőrök sem voltak közlékenyek, végül azonban kibökték, hogy gyilkosság történt.

Fotó: Nagy Attila [origo]
A szomszédok a szirénázó rendőrautókra kapták fel a fejüket (a képre kattintva galéria nyílik)

A közelben álló családi házban a rendőrök két női holttestet, valamint egy sérült férfit találtak vasárnap este. A két nő egy 56 éves anya és 34 éves lánya, a sérült férfi pedig a 61 éves családfő. A család régóta élt a nagy fehér házban, amely a Duna és az országút között fekszik. Egy idős férfi azt mondta, húsz éve költözött a szomszédba, és ők már akkor is ott voltak. Idővel azonban bővült a család, a 34 éves lánynak gyereke született akkori élettársától, a kisfiú mára a szomszédok szerint már hétéves lehet.

"Zárkózott család, néha köszöntünk egymásnak" - mondta az egyik szomszéd. A 61 éves édesapát gyakran látta, ahogy a kis bevásárlókocsiját húzva a közeli Auchanba megy, a kisfiú pedig néha az utcán biciklizett. "Mondtam is az unokámnak, menj, játssz vele, de sohasem ment" - mondta a szomszéd.

Olyan, mint aki nem normális

Első élettársával, gyerekei apjával a 34 éves nő évekkel ezelőtt szakított, de a gyerek miatt továbbra is tartották a kapcsolatot. A szomszédok szerint a férfit hétvégeken lehetett látni, akkor szokta ugyanis elvinni a gyereket magához, majd vasárnap este visszahozta. Az egyik szomszéd szerint ez történhetett vasárnap este is, a rendőrséget ugyanis egy hozzátartozó értesítette, aki nem tudott bejutni a házba. Végül a rendőrökkel közösen bejutottak, és megtaláltak a két halott nőt és a sérült férfit.

Fotó: Nagy Attila [origo]
A család évek óta a szigetszentmiklósi házban lakott (a képre kattintva galéria nyílik)

A rendőrség szerint a gyilkosságot egy 42 éves férfi követhette el, aki maga is a nő élettársa volt, ezt az információt egyelőre tárgyi bizonyítékok nem támasztják alá. Azt azonban közölték, hogy a férfi vasárnap dél körül öngyilkosságot követett el: egy vonat elé ugrott Budapesten.

"Bunkó kinézetű férfi" - írták körül a szomszédok az élettársat. Azt nem tudták megmondani, hogy mikor jöttek össze a nővel, de egy éve odaköltözött a családhoz, a nővel és a gyerekkel élt a ház egyik hátsó, külön lakrészében. A nevét egyik szomszéd sem tudta megmondani, azt mondták, nem szokott köszönni nekik.

"Olyan, mint aki nem normális" - mondták róla az egyik közeli ház előtt beszélgető szomszédok. Gyakran kapkodta például a fejét, egy idős férfi szerint pedig önértékelési problémái voltak. Ezért gyakran súlyzózott, jó időben az udvaron emelgette a súlyokat, de ennek ellenére is volt egy kis pocakja. Több szomszéd is azt mondta, a 34 éves áldozat korábban többször is pedzegette nekik, hogy otthagyja a férfit, aki nagyon féltékeny volt, főleg a nő korábbi élettársára. A szomszédok szerint ezért történhetett a gyilkosság.

Fotó: Nagy Attila [origo]
A rendőrök még hétfőn is helyszíneltek (a képre kattintva galéria nyílik)

Vasárnap a közvetlen szomszéd nem hallott semmi szokatlant, csak a család kutyája ugatott hangosan. "Aznap egész nap őrülten rohangált" - mondta egy szomszéd, de nem gondoltak semmi rosszra, ugyanis gyakran ugatta a macskákat. Ezután már csak a szirénázó rendőrautókra kapták fel a fejüket, egyikük azt is látta, ahogy az idős férfit a mentőautóban próbálják újraéleszteni. Több szomszéd is úgy tudja, a családtagokat késsel szurkálták meg. Az állatokat hétfőn szállította el az egyik közeli állatotthon, a kisfiút pedig az édesapja vette magához.

Több gyilkosság is történt a környéken

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. Az ügy körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.

Az elmúlt egy évben két gyilkosság is történt a közelben. Tavaly nyáron egy rendőr nyomozó szurkálta halálra szintén rendőr volt barátnőjét egy szigetszentmiklósi házban szerelemféltés miatt. Április közepén pedig a halásztelki Duna-parton találtak holtan egy 16 éves szigetszentmiklósi lányt. Őt egy idősebb férfi ölte meg, mert a lány nem akart szexuális kapcsolatot létesíteni vele.

* * *

Elindult a Facebook-oldalunk, ahol friss híreket és a hírekből kimaradó érdekességeket olvashat. Kövessen minket!