A rendőrség szétverésével fenyegetőzött egy férfi

Vágólapra másolva!
Tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt kedden, nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék egy gyulaji férfit, aki a dombóvári rendőrkapitányság szétverésével fenyegetőzött.
Vágólapra másolva!

A törvényszék kényszerítés kísérlete és zaklatás miatt mondta ki bűnösnek a vádlottat. A vádirat szerint a 43 éves, Gyulajon közmunkásként alkalmazott férfi 2012 júliusában életveszélyesen megfenyegette a község polgármesterét, majd az ügyben indított eljárás során elővezették a dombóvári rendőrkapitányságra.

A vádlott 2012. októberben levélben azzal fenyegette meg a kapitányságot, hogy fejszével lerombolja az épület falait, és szétveri az ablakokat. A levelet azért írta, mert felháborítónak tartotta, hogy az elővezetés költségeinek megfizetésére kötelezték.

A Tolna Megyei Főügyészség terrorcselekménnyel való fenyegetéssel és zaklatással vádolta a férfit. A vád képviselője szerint a levélben leírtak a rendőrök testi épsége elleni támadás reális lehetőségét is magukba foglalták. A kollégiumvezető elmondta: a bíróság úgy látta, a kilátásba helyezett magatartás nem személy elleni erőszakot, hanem a rendőrség megrongálására irányuló szándékot sejtetett. A törvényszék kötelezte a vádlottat, hogy vesse magát alá pszichoterápiás kezelésnek.

Az ügyész a minősítés megváltoztatásáért és súlyosbításért fellebbezett - tette hozzá.