Betűtévesztés miatt először egy ártatlan férfit tartóztattak le a szolnoki gyilkosságért

Vágólapra másolva!
Egy betűtévesztés miatt egy másik férfit tepertek le tegnap a kommandósok Szolnokon, amikor egy helyi vállalkozó gyilkosát üldözték. A férfi családját is kihallgatták, majd mindenkit elengedtek. A rendőrség szerint nincs lehetőség a mérlegelésre.
Vágólapra másolva!

Egyetlen betűt tévedtek a rendőrök, amikor a szolnoki Pintér Istvánt fogták el a lőfegyverrel elkövetett gyilkosság gyanúsítottja, T. István helyett - írja a Szoljon.hu. Hétfőn Szolnokon egy ismert vállalkozót meggyilkolt a saját otthonában egy férfi, aki autóvásárlás ürügyén jutott be a házába. A gyilkossággal T. Istvánt gyanúsítják, akit tegnap egy egész napos hajtóvadászat után elkaptak a TEK és a rendőrség egységei.

"Még most sem tudom, hogyan kezeljem ezt az egész történetet, mert ez nem egy olyan dolog, amin könnyen túlteszi magát az ember" - mondta a Szoljon.hu-nak Pintér István, akit hétfőn véletlenül összekevert a rendőrség a szolnoki Hunyadi utcában elkövetett gyilkosság elkövetőjével, T. Istvánnal.

Pintér István lehúzódott az út szélére, és kiszállt a kocsijából, majd a mögé parkoló rendőrök felé indult, hogy megkérdezze, miben segíthet nekik. Az is felvetődött benne, hogy mivel polgárőrként is tevékenykedik, talán amiatt keresték fel az egyenruhások. Pár lépés után azonban váratlan események áldozatává vált - írja a Szoljon.hu.

Ezután a földre teperték, kicsavarták a kezét, és megbilincselték. Az akció során a férfi homloka is megsérült, és egy szót sem szóltak arról, mit akarnak tőle, csak bevitték a megyei kapitányságra. Azután kihallgatták, de még ekkor sem mondták meg neki, hogy miért tartják bent. "Azt is csak később tudtam meg, hogy a családomat is bevitték, bár őket a városi kapitányságon faggatták a rendőrök" - mondta. Percről percre elmondta a napját, majd azt mondták ellenőrzik.

"Teljesen ledöbbentem. Amikor elmondta a rendőr, hogy ez az egész egy véletlen névcsere miatt történt, akkor nekem átvillant az agyamon, hogy volt egy polgárőr társam, akivel gyakran összekeverték a nevünket, hiszen csak a kezdőbetűben tért el. Igaz, nem őrá gondoltam, de mint kiderült, őt keresték az egyenruhások. Nehéz ezt feldolgozni, fegyvert fogtak rám, igaz, nem féltem. De nehéz megemészteni, rosszul érintett, hiszen én tudtam végig, hogy nem tettem semmi rosszat" - mondta a férfi.

A rendőrség annyit mondott az esetről, hogy a hatóság legfőbb feladata az volt, hogy minél előbb elfogja azt a férfit, aki feltehetőleg lőfegyvert viselve járta a város utcáit. Az elsődleges adatok, információk, valamint a személyleírások alapján a rendőröknek nincs lehetőségük tétovázni, ellenőrizni kell minden olyan személyt, akire ráillik a személyleírás - mondta Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.