Nem lesz reklámadó, ha Brüsszel is úgy akarja

Vágólapra másolva!
A túlzottdeficit-eljáráson múlik a reklámadó. Ha Brüsszel enged, nem lesz reklámadó, és a többi megszorítás sem, csak a költségvetési zárolás.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint, ha szerdán döntés születik Brüsszelben a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről, akkor nagy az esélye annak, hogy a költségvetési zárolásokon kívül nem lesz szükség további egyenlegjavító intézkedésekre.

Az Inforádió keddi, Aréna című műsorában a rádióadó internetes portálján közzétett előzetes beharangozó szerint a gazdasági tárca vezetője tájékoztatott arról, hogy a belügyi tárca kivételével jóváhagyták a költségvetési zárolások tervét. Az egyenlegjavító intézkedések nagyjából 2 százalék körüli zárolást jelentenek az intézményeknél, ami kigazdálkodható - mondta.

Varga Mihály megismételte, hogy a lépésekre azért van szükség, hogy az Európai Bizottság biztosítottnak lássa a 3 százalék alatti költségvetési hiány tartását, és így javasolja a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárás megszüntetését.

Ha a kérdésben kedvezőtlen döntés születne szerdán, akkor a költségvetés bevételeinek további emelésére már vannak előkészített javaslatok - mondta - hozzátéve, hogy ezek csak akkor kerülnek a kormány elé, ha időszerűvé válnak.

A nemzetgazdasági miniszter megismételte, hogy nem lesz jövőre választási költségvetés.