Vágólapra másolva!
Az ügyész a legsúlyosabb büntetést indítványozta, a védelem felmentést kért. Csütörtökön várható ítélet.
Vágólapra másolva!

Kedden folytatódott a Kaposváron a Szita Bence meggyilkolása miatt indított bírósági per. Az elsőrendű vádlott B. József védője bizonyítottság hiányában védence felmentését kérte, a másod- és harmadrendű vádlottak képviselői szerdán mondják el védőbeszédüket. Több tanúvallomás szerint P. Erika már régóta tervezte a 11 éves fiú megölését, mert szerinte a gyerek miatt romlott meg kapcsolat élettársával. Vadócz Attila tanácsvezető bíró a tárgyalási nap végén közölte, várhatóan csütörtökön hirdetnek ítéletet.

A korábbi tárgyalási napokon K. József többször elsírta magát, és elmondása szerint azért ment ki a 2012 októberében az erdőbe, hogy lefeküdjön a nővel. B. József is tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz. P. Erika elismerte szerepét az emberölésben, de a felbujtásra vonatkozó részt visszavonta a vallomásban.

A vád szerint viszont már korábban meg akarta mérgeztetni a gyereket K. Józseffel, de ő rossz íze miatt nem volt hajlandó meginni a szalicilsavat.Később P. Erika az ékszerei eladásából szerzett 200 ezer forintot átadta B. Józsefnek, akit a másodrendű vádlott egy hajléktalanszállón ismert meg, majd elcsalta a kisfiút Kaposvárra bevásárolni. Ezután mind a négyen a Sántos melletti erdőbe indultak "bulizni", ahol a B. József brutálisan bántalmazta a gyereket, és élve eltemették. A vádlottakat erdészek zavarták meg, ezért kiásták és toponári erdőben temették el újra.