A Joshi Bharat című műsor néhány adásának korhatári besorolása miatt a Médiatanács 2010 végén bírságolta meg a TV2-t. A csatorna fellebbezett, most azonban a másodfokú bírósági ítélet is rendben találta hatóság döntését. A TV2 így 33,6 millió forintot fizethet.

Másodfokon is jogszerűnek találta a bíróság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának határozatait, amelyekben összesen 33,6 millió forintra bírságolta a TV2-t a Joshi Bharat című műsor több adásának korhatári besorolása miatt.

A médiatanács Szóvivői Irodája szerdán az MTI-vel közölte: az öt műsort, amelyeket "16 éven aluliaknak nem ajánlott" helyett 12-es karikával sugárzott a csatorna, 2010 elején vetítették, és azokról 2010 decemberében hozott három határozatot a médiahatóság.

A négy februári és egy áprilisi adás családon belüli erőszakot, agressziót, konfliktusok erőszakos megoldási kísérleteit, kiskorú gyermek elhanyagolását, bántalmazását, szenvedélybetegségeket, öngyilkossági kísérletet, családtagok közötti bizalmatlanságot, hűtlenséget és szexualitást érintő témákat tárt a nézők elé, ezért 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni a műsorszámokat - tudatta a hatóság.

A feltárt szabálytalanságok miatt a médiatanács 33,6 millió forint bírságot szabott ki a médiaszolgáltatóra 2010. decemberi határozataiban. A TV2 jogorvoslattal élt, de a bíróság első- és másodfokon is jogszerűnek ítélte a hatóság döntéseit.