A trafikkoncessziót az államtól, az üzlethelyiséget a zuglói önkormányzattól kapta Palcsó Tamás

Vágólapra másolva!
A Zuglói Önkormányzattól veszi bérbe Palcsó Tamás azt az üzlethelyiséget, megyben nemzeti dohányboltját nyitja majd - értesült a hvg.hu. Néhány trafikos önkormányzatoktól veszi bérbe üzletét, ezekben az esetlekben pedig általában nyílt pályázatra sincs szükség, egyszerűen az önkormányzat illetékes bizottsága dönt a bérbeadásról.
Vágólapra másolva!

A zuglói önkormányzattól veszi bérbe Palcsó Tamás, Megasztárban feltűnt énekes azt az 59 négyzetméteres üzlethelyiséget, melyben a XIV. kerületben megnyitja dohányboltját. A Fűrész utcai üzlet egy utcára van a háziorvosi rendelőtől és egy saroknyira a patikától. - írja a hvg.hu.

A hírportál értesülései szerint Zugló Palcsóé mellett két másik trafikhelyiséget is bérbe ad, de a fővárosi kerületek legtöbbje nem foglalkozik ilyen üzletek bérbeadásával. Igatlanpiaci szakértők szerint igencsak megélénkült a kereslet a dohánytrafikként használható üzlethelyiségek iránt, éppen ezért jön kapóra a trafikosnak, ha egy önkormányzat ad ki neki üzlethelyiséget. A hvg.hu szerint az önkormányzatok által elfogadott bérleti kérelmek között nagyon különboző bérleti díjakat találni.

Ha egy önkormányzati ingatlan éves bérleti díja nem haladja meg a 10 millió forintot, nem kell pályázatot sem kiínia a testületnek, elegendő, ha az érdeklődők egyszerűen ajánlatot tesznek.

Palcsó egyébként Zugló mellett Csepelen is nyithat négy trafikot.