Az iszlám hagyományokra tekintettel nem kell bikiniben felvonulniuk az idei Miss World szépségverseny résztvevőinek Indonéziában.

Nem lesz bikinis felvonulás az idei Miss World szépségversenyen, amelyet Indonéziában rendeznek. A 137 versenyző a fürdőruha helyett hagyományos strandruhát, például szárongot visel majd - közölték a szervezők szerdán Bali szigetén. "Nem akarunk senkit felbosszantani, vagy olyan helyzetbe kerülni, amelyben tiszteletlennek tűnünk, ezért minden részt vevő ország szokásaira figyelemmel kell lennünk" - mondta el Julia Morley, a Miss World vezetője.

Az indonéz ulémák tanácsa (muszlim vallási vezetők tanácsa) korábban a rendezvény lemondását követelte, a vallásos erkölcsi felügyelők szemében ugyanis a szépségverseny "a hedonizmust, a materializmust és a konzumizmust" jeleníti meg, és rossz példaként szolgál a muszlim fiataloknak. A szervezők ugyanakkor azt bizonygatják, hogy döntésüket már korábban meghozták, ez nem a panaszra adott válasz.

Indonézia a világ legnagyobb muzulmán lakosságú országa. Bali szigete hindu többségével kivételt képez. Az ország legnagyobb turistaközpontjába évente több millió nyaraló érkezik, akik közül sok százezren parányi fürdőruhákban jelennek meg a tengerparton.