Négy hónap börtönt kaptak a homokzsáktolvajok

Vágólapra másolva!
Négy hónap letöltentő börtönbüntetést rótt ki a bíróság arra a két nőre, akik pénteken Almásfüzitőnél 55 homokzsákot loptak el. Az elítélteket már vasárnap a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.
Vágólapra másolva!

A Tatabányai Járásbíróság vasárnap négy hónap börtönbüntetésre ítélte azt a két nőt, aki töltésre váró homokzsákokat tulajdonított el péntek este az árvízi munkálatok egyik almásfüzítői helyszínéről - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

A sajtószolgálat közölte, hogy a 48 éves és a 53 éves ácsi nő gyanúsítotti kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését, és azt mondták, hogy a zsákokat saját használatra lopták, azokban diót és takarmányt tároltak volna. A nyomozók megtalálták az eltulajdonított zsákokat.

A rendőrök a gyanúsítottakat őrizetbe vették és kezdeményezték a gyorsított eljárásban történő bíróság elé állításukat. A bíróság vasárnap a két nőt négy hónap, börtönben letöltendő, azonnal végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóiroda-vezetője az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy vasárnap megkezdte büntetésének letöltését Győrben a két nő. Tájékoztatása szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították a két asszonyt, akit a Tatabányai Járásbíróság jogerősen négy hónap, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélt, közveszély színhelyén elkövetett lopás bűncselekménye miatt.

A rendőrség szombati tájékoztatása szerint az eltulajdonított és előkerült 55 zsákot visszaszállították eredeti helyére.