Orvostól és betegektől lopott a takarítónő

2013.06.09. 11:56

A salgótarjáni kórházban egy takarítónő osszesen nagyjából 200 ezer forintot lopott az egyik orvostól és négy betegtől. Eljárás indult ellene.

Orvost és betegeket lopott meg egy takarítónő a salgótarjáni kórházban, a 36 éves somoskőújfalui nő ellen büntetőeljárást indítottak - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Dankóné Nagy Éva elmondta: a nyomozás eddigi adatai alapján a gyanúsított a Szent Lázár Megyei Kórház egyik orvosi szobájában takarítás közben négy alkalommal lopott pénzt a sértett táskájából és ruhájából március eleje és május vége között.

Megállapították azt is, hogy április és június között, szintén takarítás közben négy, a kórházban fekvő betegtől is lopott pénzt, szekrényükből és ruháikból esetenként két- és 30 ezer forint közötti összegeket tulajdonított el - tette hozzá.

A nő összesen mintegy 200 ezer forinttal károsította meg a sértetteket.

Dankóné Nagy Éva hozzátette, hogy a salgótarjáni kapitányság bűnügyi osztálya üzletszerűen, kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a takarítónő ellen.