Vágólapra másolva!
Az árvízi helyzet miatt a szervezők átmenetileg cserélték a megszokott Hajógyári-szigeti helyszínt, de a Flórián téri parkba áthelyezett programok az eredeti terv szerint alakulnak. Idén is gyűjtenek a rászoruló gyerekeknek.
Vágólapra másolva!

Az idei Gyerek Szigeten a Magyar Telekom környezettudatos programokkal tanít játszva: a hello holnap! ligetben bringaenergiával működő ökoszínpad, kreatív újrahasznosítás, egyéni és közös alkotási lehetőség is várja a gyereket. Pecsétgyűjtő játékban, négy alkotási folyamatban vehetnek részt: papír és kőfestés, virágvarrás, pille palackból dísztárgy és gumiművészet is van, ajándékkal távozhat, aki mindegyiket kipróbálja és begyűjti a hozzájuk tartozó pecséteket.

Idén sem feledkeznek meg azokról, akiket a betegség vagy a távolság zár el a szigettől, Jótékony játékok címmel meghirdették a használtjáték-gyűjtő akciót: a gyerekek elhozhatják már nem használt, jó állapotú játékaikat, hogy a nagyvállalattal együttműködő civil szervezeteken keresztül oda jussanak, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Az első két hétben összegyűlt játékokat a Máltai Szeretet Szolgálat segítségével az árvízkárosult gyerekek, a második két hétvége termését pedig a Tölösi Péter Alapítványon keresztül a gyermekkórházak, kórházak gyermekosztályai kapják.

Mindenkit vár a Gyerek Sziget Forrás: Magyar Telekom

Az első hétvége sikerrel zárult, a hello holnap! liget gyűjtő konténerében több mint egy köbméter mesekönyv, plüssjáték, kisautó és egyéb dolog landolt. Magyarország legnagyobb családi rendezvénysorozata június 30-ig díjmentesen látogatható.

A részletes programokról a www.gyereksziget.hu vagy a hello holnap! Facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.