Új nevet találtak ki maguknak Bajnaiék

Vágólapra másolva!
Együtt 2014 nem lehet, ezért Korszakváltók Pártja lesz a neve Bajnaiék formációjának. A Magyar Nemzet pénteken írta meg, hogy a bíróság azért nem vette nyilvántartásba Bajnaiék pártját, mert már foglalt a nevük.
Vágólapra másolva!

Együtt - a Korszakváltók Pártja elnevezésre módosította nevét, szándéka szerint ideiglenesen, Bajnai Gordon pártja. A párt ezt pénteken közölte az MTI kérdésére. A Magyar Nemzet előzőleg arról írt, hogy a Fővárosi Törvényszék azért nem vette még nyilvántartásba az Együtt 2014 Választói Szövetség Pártot, mert az nem megfelelő nevet választott, hasonló néven korábban már több szervezet is nyújtott be nyilvántartási kérelmet a bírósághoz.

Bajnai Gordon pártja ezért a jogi helyzet rendeződéséig Együtt - a Korszakváltók Pártja elnevezésre módosította nevét - közölte a szervezet. Tordai Csaba, az Együtt jogi képviselője az ügyről a Hvg.hu-n azt írta: 2012 novemberében - tehát már Bajnai Gordon "zászlóbontása" után - Együtt 2014 Párt néven tíz magánszemély pártot alapított. A szervezet bejegyzése még nem történt meg, azonban a bíróság szerint foglalják az Együtt 2014 nevet. A bejegyzés alatt álló párt elnöke Tiner György egykori szocialista önkormányzati képviselő, míg alelnöke Bódás Bianka, az MSZDP szóvivője.

Tordai Csaba hozzátette, nem feltételezik, hogy rosszindulat vezette volna őket, arról is lehet szó, hogy egy "kormánypárti meghackelés" elől foglalták le a nyilvánosság előtt a Bajnai Gordonhoz kötődő nevet. Bajnai Gordon pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, nem az elnevezésen múlik pártjuk jövője, biztosan lehet majd rájuk szavazni a 2014-es választáson, és ilyen vagy olyan néven, de le fogják váltani Orbán Viktor kormányát.