Már minden BKV-járaton kötelező a klíma

Vágólapra másolva!
Itt a kánikula, a BKV pedig kötelezővé tette a hűtést az olyan járatokon, ahol van klíma. Ha nem működik, vagy valamelyik járaton afrikai hőség van, írjon nekünk!
Vágólapra másolva!

Itt a kánikula, és várhatóan egész héten afrikai meleggel kell számolnunk, ha az utcára merészkedünk. A munkahelyek kényszerű légkondicionálója mellett sokan választják a bevásárlóközpontok hűsítő klímáját, de vannak, olyanok is, akik a strandon váltanak hüllő életmódra. Ezekre a helyekre viszont valahogyan el is kell jutni. Ha valakinek nincs kocsija, és a kerékpározás közben arcába fújó hűsítő szellőt sem tudja élvezni, az kénytelen BKV-ra ülni, ahol viszont már a klímával felszerelt járatokon kötelező a légkondicionáló berendezés használata.

A BKK sajtóosztálya azt írta a klímahasználat előírásairól érdeklődő kérdésünkre, hogy a kánikula ideje alatt mindennap reggel 8 és este 20 óra között központi elrendelés nélkül be kell kapcsolni az utastéri klímát minden, a BKK által közlekedtetett és a BKV, illetve a VT Transman által üzemeltetett, klímaberendezéssel rendelkező járművön. A villamosokon nincs köze a vezetőnek a klímához, ugyanis a Combino villamosokon automatikusan kapcsol be a klímaberendezés, amint a levegő hőmérséklete eléri a 24 fokot. A BKV-t még a tél végén felszólítottuk a klímaberendezések teljes körű átvizsgálásra és szükség szerinti karbantartására, hogy idén májusra tökéletesen működjenek az eszközök.

A BKK arról is írt, hogy a klímával rendelkező járműveket folyamatosan ellenőrzik, hogy megfelelően működnek-e a berendezések.

Ha esetleg afrikai hőséget tapasztal a budapesti tömegközlekedés járatain, írjon a [email protected] címre, és jelezzük a problémát a BKK-nak.